Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Στέφανο Χίο - Το χρονικό της επίθεσης

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Στέφανο Χίο - Το χρονικό της επίθεσης

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ο Στέφανος Χίος ο οποίος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, στα Βριλήσσια, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, δέχθηκε από αγνώστους δύο σφαίρες στο λαιμό και τα πλευρά, ενώ δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο δράστης  κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια συνεργού του, ενώ ο δημοσιογράφος αρχικά διακομίσθηκε στο Σισμανόγλειο και κατόπιν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη ελέγχεται το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, ενώ αναμένεται και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον εντοπισμό τυχόν απειλών που μπορέι να έχει δεχτεί.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες».

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ το χρονικό της επίθεσης είχε ως εξής:

Ο Στέφανος Χίος έφτασε στο σπίτι του στις 3:00 το πρωί, σταθμεύει το όχημα του και πριν προλάβει να εξέλθει, ένας άνδρας με κουκούλα πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής.

Η πρώτη σφαίρα τον χτυπά στον λαιμό και η δεύτερη στα πλευρά. Και τα δύο τραύματα είναι διαμπερή. Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης και ο συνεργός του , καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για ύπαρξη συνεργού τρέπονται σε φυγή και ο δημοσιογράφος φεύγει με το αυτοκίνητο του για το Σισμανόγλειο όπου και έλαβε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Στέφανου Χίου, αναφέρει το ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος φαίνεται πως προσπάθησε να σπρώξει τον δράστη με την πόρτα του αυτοκινήτου του και ίσως αυτό αυτή ακριβώς η κίνηση του ήταν που τον γλίτωσε από ένα καίριο χτύπημα. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες και για ενδεχόμενο εμπλοκής του όπλου με τον δράστη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να πυροβολήσει και για Τρίτη φορά.

Φως στα αίτια της επίθεσης αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του δημοσιογράφου. Οι αρχές αναμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του προκειμένου ο ίδιος να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη και εάν υπάρχουν σημάδια που ενδέχεται να «δείξουν» τους δράστες. Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σημείο και ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.