ΥΕΘΑ: Ψευδές το sms για δήθεν χορήγηση φύλλου πορείας από τον Στρατό

Ψευδές το sms για δήθεν χορήγηση φύλλου πορείας από τον Στρατό

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας  επισημαίνει ότι «το sms που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για δήθεν χορήγηση φύλλου Πορείας από το Στρατό, είναι παντελώς ψευδές».

«Από τη διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με τους αποστολείς του μηνύματος (sms)», καταλήγει  η ανακοίνωση.

Το μήνυμα αναφέρει « Παρακαλείσθε να παρουσιαστείτε στο κοντινότερο αστ. τμήμα όπου θα σας χορηγηθεί εκ νέου φύλλο πορείας με σκοπό την ένταξη σας στο στρατιωτικό επεισόδιο.ΓΕΣ».

Διευκρινίσεις δίνει και ο υπουργός Άμυνας Ν.Παπαγιωτόπουλος με ανάρτησή του στο twitter υπογραμμίζοντας: «Διευκρινίζεται ότι το SMS που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό, είναι παντελώς ψευδές. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα».

Νωρίτερα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επέστησε την προσοχή στους πολίτες για το ψευδεπίγραφο μήνυμα που αποστέλλεται ως sms σε κινητά τηλέφωνα πολιτών που τους καλεί να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έκανε έκκληση στον κόσμο να το αγνοεί.

Έρευνα για αυτό το μήνυμα διενεργείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.