Πρύτανης ΑΠΘ: Κανονικά η κατασκευή βιβλιοθήκης στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Πρύτανης ΑΠΘ: Κανονικά η κατασκευή βιβλιοθήκης στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Τη διαβεβαίωση ότι η βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα, έδωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ακραίων στοιχείων να εμποδίσουν το έργο, προκαλώντας επεισόδια.

Όπως είπε ο Πρύτανης, τη Μεγάλη Δευτέρα ακραία στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι φοιτητές, επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σε κτίριο που παλαιότερα τελούσε υπό κατάληψη, το λεγόμενο Στέκι στο Βιολογικό, με αποτέλεσμα να κληθούν τα ΜΑΤ και να προκληθούν επεισόδια.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα ίδια ακραία στοιχεία είχαν παρέμβει και παλιότερα και είχαν σταματήσει τον προηγούμενο εργολάβο. «Τώρα που ανέλαβε άλλος εργολάβος, επανήλθαν για να τον εμποδίσουν». Σημείωσε πάντως, ότι τα ΜΑΤ δεν εισήλθαν στα κτίρια του ΑΠΘ παρά μόνο στον προαύλιο χώρο.

«Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα γίνουν σεβαστές σε πείσμα όσων αντιδρούν και η βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα», τόνισε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου.