Πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην Βρετανία

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην Βρετανία

Ο πρώτος θάνατος από τον νέο κορονοϊό (Covid-19) καταγράφεται σήμερα στην Βρετανία, όπως μετέδωσε νωρίτερα το απόγευμα το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. 

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισερχόταν συχνά σε νοσοκομειακές δομές για τα νοσήματα, αυτά, ωστόσο χθες κατά την επίσκεψή του διαγνώσθηκε με τον νέο κορονοϊό.

«Ένας ασθενής που είχε διαγνωστεί με (τον ιό) Covid-19 δυστυχώς απεβίωσε», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, σε δελτίο Τύπου. Ο ασθενής που νοσηλευόταν στο Ρίντινγκ, της νότιας Αγγλία, ήταν «ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι μολύνθηκε από τον ιό στη Βρετανία και επιχειρούμε ήδη να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή» συμπλήρωσε ο Ουίτι.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία ανέρχεται στα 116, επιπλέον 30 άτομα από χθες Τετάρτη (4/3).

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είναι ιδιαίτερα πιθανό ο κορονοϊός να εξαπλωθεί σημαντικά στη χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».