Πρωθυπουργός Βελγίου: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν χαλάρωση

Πρωθυπουργός Βελγίου: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν χαλάρωση

Διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στο Βέλγιο. «Τα νούμερα οδήγησαν τις αρχές στη διακοπή των συζητήσεων», αναφέρει η ιστοσελίδα της Libre.

«Δεν πρέπει να λάβουμε απόφαση εν μέσω καταιγίδας και τα σημερινά στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε και γι 'αυτό η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε να είναι προσεκτική», σημείωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο προσθέτοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η χαλάρωση δεν είναι μακριά».

Από 16 μέχρι και 22 Φεβρουαρίου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι 2.293,7 - αυξημένος κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Χθες επιβεβαιώθηκαν 3.076 νέα κρούσματα, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι 763.885.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος των εισαγωγών είναι 125,6 (+4%). Χθες έγιναν 142 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Σήμερα νοσηλεύονται 1.761 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας (+13 σε σχέση με χθες), εκ των οποίων οι 368 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+6) και 178 διασωληνωμένοι. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 1,03.