7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Πρόταση προανακριτικής από ΝΔ για Ν. Παππά και «Καλογρίτσας Gate»

Πρόταση προανακριτικής από ΝΔ για Ν. Παππά και «Καλογρίτσας Gate»

Κατατέθηκε το μεσημέρι η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Νίκου Παππά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα του προσάπτει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών το 2016 με στόχο η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει το δικό της «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Το διαβιβαστικό του αρμόδιου εισαγγελέα επισήμαινε πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Η πρόταση που κατατέθηκε σήμερα ζητά την έρευνα για τον κ. Παππά, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας κυβερνητικού αξιωματούχου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας μετά την κατάθεση της πρότασης.

Συμπλήρωσε δε ότι η πρόταση υπεβλήθη «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται η πλειοψηφία να καταθέσει σχετική πρόταση που θα υπογράφεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία με απόλυτη πλειοψηφία (151 βουλευτών) θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι λόγοι συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Παππά.

Δείτε την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής: