Προς «υβριδική» κυβέρνηση πολιτικών και τεχνοκρατών στρέφεται ο Μ. Ντράγκι
La Stampa

Προς «υβριδική» κυβέρνηση πολιτικών και τεχνοκρατών στρέφεται ο Μ. Ντράγκι

Καθώς ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, προετοιμάζεται για τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα της χώρας, η εφημερίδα La Stampa μεταδίδει ότι προωθείται η πιθανότητα ενός μεικτού σχήματος πολιτικών και τεχνοκρατών.

Με δεδομένο ότι το Κίνημα των Πέντε Αστεριών είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στο κόμμα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο. Κορυφαία στελέχη όπως ο ίδιος ο Γκρίλο αλλά και ο Λουίτζι Ντι Μάιο φαίνεται να επιθυμούν την παρουσία πολιτικών στην κυβέρνηση Ντράγκι προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεση τους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντράγκι αναμένεται να προτείνει στους ιθύνοντες του κόμματος τη συμμετοχή πολιτικών ακόμα και στελεχών του ίδιου του κόμματος προκειμένου να αποσπάσει την πολυπόθητη συναίνεση. 

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε ότι «η δεξιά δεν είχε καμία προκατάληψη εναντίον του Μάριο Ντράγκι ως πιθανού πρωθυπουργού», αλλά επανέλαβε ότι οι γενικές εκλογές και όχι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό της ΕΚΤ είναι η καλύτερη λύση.

«Επαναλαμβάνουμε με συνέπεια ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού Συνδέσμου μετά από μια σύνοδο κορυφής με το κόμμα των εθνικιστών Brothers of Italy (FdI) της Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia (FI).

AP Photo/Alessandra Tarantino