Προς το συμφέρον της Βρετανίας είναι η παραμονή στην ΕΕ

Προς το συμφέρον της Βρετανίας είναι η παραμονή στην ΕΕ

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας, να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Το σχόλιο αυτό έγινε, καθώς συναντώνται βασικοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να εγκρίνουν την ευρωπαϊκή συμφωνία, που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η κυβέρνηση εκτιμάει ότι η συμφωνία αυτή, θα μεταπείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στο μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου.

“Η ΕΕ απέχει πολύ από το τέλειο και κανένας δεν πρέπει ν'' αμφιβάλλει ότι η συμφωνία αυτή πρέπει ν'' αποτελέσει τμήμα μιας συνεχούς διαδικασίας αλλαγής και μεταρρύθμισης,” ανέφερε η Μέι, σε δήλωσή της, σύμφωνα με το BBC.

“Κατά την άποψή μου, για λόγους ασφάλειας και προστασίας κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και του εμπορίου με την Ευρώπη, που διασφαλίζει την πρόσβαση στις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να παραμείνουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,” τόνισε η Μέι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ