Προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - Επιστροφή της μουσικής και άρση ωραρίου στην εστίαση

Προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - Επιστροφή της μουσικής και άρση ωραρίου στην εστίαση

Προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται το απόγευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο που θα παραμείνει εν ισχύ είναι η απαγόρευση ορθίων σε εστίαση και διασκέδαση. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:00 σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με θέμα την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικρατέστερο σενάριο την παράτασής τους κατά μια εβδομάδα.

Μιλώντας νωρίτερα στο Open ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε την ώρα και το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, «προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να αποφασίσει για την παράταση ή μη των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών».

Μιλώντας, πάντως, στον ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εμφανίστηκε αρνητική απέναντι στη γενική άρση των μέτρων. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα η Υπουργός.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η Μ. Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.