7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακου οδηγού αυτοκινήτων Toyota Corolla

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακου οδηγού αυτοκινήτων, εκτελεί η Toyota Ελλάς ABEE σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 17.189 οχήματα Toyota, μοντέλο Corolla, παραγωγής από το Νοέμβριο 2001 έως τον Ιούνιο 2004.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αερόσακο οδηγού, υπάρχει το ενδεχόμενο η πυκνότητα του προωθητικού αερίου στον πυροκροτητή του αερόσακου να μειωθεί με το πέρασμα του χρόνου, σαν αποτέλεσμα της εναλλαγής υψηλών - χαμηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας μεταξύ του αερίου και του σφραγισμένου περιβλήματος. Εάν αυτό συμβεί, τότε ενδέχεται να υπάρξει ρήξη στο φορέα του πυροκροτητή κατά τη διαδικασία εκτόνωσης του αερόσακου. Η Toyota αποφάσισε προληπτικά να προβεί στην ανάκληση των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).