Προφυλακιστέοι ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προφυλακιστέοι ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προφυλακιστέους έκριναν οι ανακριτές διαφθοράς και η εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίνα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη, αργά το βράδυ έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές στις φυλακές τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Και οι δυο κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμύριον ελβετικών φράγκων.

Η συγκεκριμένη πληρωμή φέρεται να έγινε κατά το κατηγορητήριο σχετικά με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε χθες το πρωί, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα,διήρκεσε 16 ώρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Ωστόσο ούτε αυτή έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Και οι δυο θα κρατηθούν το βράδυ στη ΓΑΔΑ και το πρωί αναμένεται να μεταχθούν στις φυλακές.

Γ.Παπαντωνίου: Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά την αποχώρησή του από τα ανακριτικά γραφεία μετά την απόφαση για προφυλάκιση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του.  

Οι δυο προφυλακιστέοι θα περάσουν την νύχτα στην ΓΑΔΑ και το πρωί αναμένεται να οριστούν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν.