Προβλήματα σε Πελοπόννησο και Χανιά λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα σε Πελοπόννησο και Χανιά λόγω της κακοκαιρίας

Σε μέρος του οδικού δικτύου των δύο περιοχών απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ ορισμένοι οδικοί άξονες παραμένουν κλειστοί. 

Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς ''Αστρους-Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου-Κοσμά, Αγίου Ανδρέα- Καστάνιτσας- Σίταινας- Πλάτανου και στην δασική οδό ''Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.
 
Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς - Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων, Καλλιθέας - Ελληνικού, Γκούρας - Κιάτου, Γκούρας - Δερβενίου, Γκούρας - Λυκουριάς και Περαχώρας- Πισίων.
 
Στην Λακωνία η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο, έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής και στην Μεσσηνία από το 28ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Αντίστοιχα, στο ορεινό οδικό δίκτυο επικεντρώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή των Χανίων. Κλειστοί λόγω του χιονιά είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο ενώ χιόνια υπάρχουν στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψομετρο πάνω από 450 μέτρα.
 
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη από τις 6 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου έπεσε δέντρο προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα. Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ