Προβάδισμα Μπάιντεν σε τρεις κρίσιμες πολιτείες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα Μπάιντεν σε τρεις κρίσιμες πολιτείες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός Μπάιντεν προηγείται ήδη στις πολιτείες της Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια τις οποίες είχε κερδίσει ο Τραμπ το 2016. Συγκεκριμένα η τελευταία δημοσκόπηση του Quinnipiac University στην Φλόριντα δίνει στον Μπάιντεν 46% έναντι 42% του Τραμπ. Ο πρώτος έχει προβάδισμα 10 μονάδων και στους ψηφοφόρους άνω των 65 ετών, μια εκλογική κατηγορία την οποία ο Τραμπ είχε κερδίσει με 17 μονάδες διαφορά απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του φιλικού στον Ντόναλντ Τραμπ, Fox News στην Πενσιλβάνια δίνει προβάδισμα στον Μπάιντεν 8 μονάδων (50%-42%). Το ίδιο δίκτυο δίνει προβάδισμα στον πρώην αντιπρόεδρο και στο Μίσιγκαν, όπου αποσπά το 49% των προτιμήσεων έναντι 41% του Τραμπ. Το 2016, ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει στο Μίσιγκαν μια πολιτεία όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν σημειώσει νίκη από το 1988.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι πολιτείες «αιμορραγούν» σε επίπεδο ανεργίας, αφού, στο Μίσιγκαν η ανεργία πλησιάζει το 18% σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού Υπουργείου Εργασίας. Αυτή τη στιγμή σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην πολιτεία λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Ανάλογη είναι η εικόνα στις πολιτείες της Πενσιλβάνια και του Οχάιο όπου η ανεργία πλησιάζει το 18% και 20% αντίστοιχα. Μόνο η πολιτεία του Ουισκόνσιν φαίνεται να μην έχει ξεφύγει η ανεργία η οποία βρίσκεται στο 10%.

AP Photo/Evan Vucci