ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Προαναγγελία ανοίγματος των δικαστηρίων από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Προαναγγελία ανοίγματος των δικαστηρίων από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας διατύπωσε σήμερα στη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης να εκκινήσει την λειτουργία των δικαστηρίων προκειμένου αυτά να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο, τηρώντας όμως τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Οι επιδημιολόγοι δίνουν έναν οδικό χάρτη! Ερχόμαστε να προτείνουμε το άνοιγμα των δικαστηρίων αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και εκεί στεκόμαστε», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης ενώ διευκρίνισε πως μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα κατατεθεί τροπολογία όπου θα ρυθμίζονται τα ανοιχτά ζητήματα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων.   

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός τάχθηκε και αυτός υπέρ της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν μπορεί σε μια ευνομούμενη πολιτεία να λειτουργεί η εφορία και όχι το υποθηκοφυλακείο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να μη δίνεται στους πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας ούτε καν προσωρινής, γιατί εκδίδονται μεν αποφάσεις, αλλά δεν εκτελούνται».