Προ των πυλών νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη - Επί τόπου ο Β. Κικίλιας

Προ των πυλών νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη - Επί τόπου ο Β. Κικίλιας

Εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης, τη στιγμή που στην περιοχή παρατηρείται νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και της πίεσης που ασκείται στο σύστημα Υγείας,

Αρχικά, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και προσωπικό των μονάδων covid του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε Δύο φορητές ΜΕΘ πρωτοποριακής τεχνολογίας  στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν δωρεά ιδιωτών και όπως τόνισε θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα. Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία».

Ο υπουργός εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στο χώρο της υγείας. 

Ο υπουργός θα επισκεφθεί ακόμα  το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα της νόσου στην Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην πόλη ξεπερνάει το 40%.

Σημειώνεται παράλληλα πως σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, Αχαΐα, Ρέθυμνο αλλά και Θεσσαλονίκη βρίσκονται και σε κατάσταση συναγερμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.