Πρέσβης Ισραήλ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: «Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Πρέσβης Ισραήλ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: «Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος που καθιερώθηκε στις 27 Ιανουαρίου από τον ΟΗΕ, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής: «Καθώς ο κόσμος μνημονεύει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, καθώς έθνη και λαοί συγκεντρώνονται σε όλο τον κόσμο για να θυμηθούν και να υπενθυμίσουν, κάνουμε μια παύση, σιωπηλά, στοχαζόμαστε, διδασκόμαστε, προσπαθούμε να μοιραστούμε».

Σε αντίστοιχο μήνυμά του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι επισημαίνει πως «ήταν εδώ, σε ευρωπαϊκό έδαφος που συνέβη το ακραίο κακό, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν μόλις πριν από οκτώ δεκαετίες, τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιστορία, που ο πολιτισμός μας χρεοκόπησε καθώς άνθρωποι και ηγέτες παραδόθηκαν, κατευνάζοντας το κακό, καθώς μόνο λίγοι διέσωσαν συνανθρώπους τους».

Επίσης, ο Ισραηλινός πρέσβης διαμηνύει: «Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Διδασκόμαστε και αντλούμε τα διδάγματα. Ανθρωπιά, Ανεκτικότητα, Αλληλεγγύη, Αμοιβαία αποδοχή και ευθύνη. Θυμηθείτε, αυτή είναι η αποστολή μας».