«Πράσινο φως» για απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου

«Πράσινο φως» για απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου

Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης των ειδικών και σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Όσον αφορά τη Σουηδία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας το επόμενο διάστημα».

Ειδικότερα σημείωσε: «Σε συνεργασία με τη βρετανική Κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η Κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, από τις 15 Ιουλίου. Για τη Σουηδία παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξή τους».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Βρετανία ανανέωσε τη λίστα των χωρών που όταν φτάνουν οι επισκέπτες δεν θα υποχρεώνονται σε 14ήμερη καραντίνα προσθέτοντας την Ελλάδα. 

Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο περιλαμβάνονται στη λίστα, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία δεν είναι, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες από αυτούς τους προορισμούς πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Σκωτία και η Ουαλία δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, «από τις 10 Ιουλίου, εκτός εάν έχουν επισκεφθεί ή σταματήσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τις προηγούμενες 14 ημέρες, οι επιβάτες που φτάνουν από τις ακόλουθες χώρες δεν θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία».