Πορτογαλία: Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι προτιμότερο για τους κάτω των 65

Πορτογαλία: Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι προτιμότερο για τους κάτω των 65

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας αναφέρει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά προτίμηση σε πολίτες κάτω των 65 ετών, όπως έχουν προτείνει και άλλες χώρες τις τελευταίες ημέρες εκφράζοντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

Παρά τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το υπουργείο, ο εμβολιασμός ενός προσώπου 65 ετών ή και μεγαλύτερου δε θα πρέπει να καθυστερήσει αν το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο είναι αυτό της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία έχει καταγράψει έως σήμερα 765.414 κρούσματα κορονοϊού και 14.158 θανάτους, ενώ η πρώτη παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca έφθασε την Κυριακή αριθμώντας 42.300 δόσεις. Συνολικά, η χώρα έχει λάβει μέχρι στιγμής περίπου 390.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 19.200 της Moderna.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε όσους είναι κάτω των 65 ετών, η Πολωνία θα το χορηγήσει σε άτομα κάτω των 60 ενώ η Ισπανία και η Ιταλία θα το χορηγήσουν σε άτομα κάτω των 55.