Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι οποίοι στηρίζουν το αίτημα του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για να λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στον Βόλο όπου κρατείται.

Ο «Λουκάς» της 17Ν υπέβαλε την έβδομη κατά σειρά αίτηση αδείας του, με τον εισαγγελέα Βόλου να μην την υπογράφει, αφού έκρινε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας διαθέτει τα τυπικά, αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία για το αίτημά του.

Σημειώνεται πως ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και πέντε μέρες, ενώ χθες το βράδυ μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, λόγω αδιαθεσίας και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι είχε πτώση της αρτηριακής πίεσης, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Ο Δ. Κουφοντίνας συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε ειδικό χώρο κρατουμένων στη νέα πτέρυγα του «Αχιλλοπούλειου» και εξακολουθεί να αρνείται να λάβει τροφή.