Πορεία αντιεξουσιαστών στην ΑΣΟΟΕ - Κλειστή η Πατησσίων

Πορεία αντιεξουσιαστών στην ΑΣΟΟΕ - Κλειστή η Πατησσίων

Μόλις λίγα 24ωρα πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου κι ενώ το πολιτικό κλίμα παραμένει πολωμένο με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, διεξήχθη πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία την πλατεία Αμερικής και κατάληξη την ΑΣΟΕΕ, όπου όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο κλούβες της αστυνομίας. Εν συνεχεία περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου επιχείρησαν να μπουν μέσα, αλλά απωθήθηκαν.

Η οδός Πατησίων στο ύψος του οικονομικού Πανεπιστημίου μετά τις 20:00 άνοιξε και πάλι για την κυκλοφορία των οχημάτων.  

Η πορεία των 500 περίπου αντιεξουσιαστών ξεκίνησε περίπου στις 19:15 από την πλατεία Αμερικής και είχε στόχο να καταλήξει στην ΑΣΟΕΕ, ωστόσο δύο κλούβες των ΜΑΤ έφραξαν τον δρόμο τους ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Τα περίπου 100 άτομα που αποσπάσθηκαν από την πορεία και επιχείρησαν βίαιη είσοδο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου απωθήθηκαν από την ομάδα περιφρούρησης των εορτασμών και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές. 

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, στα Εξάρχεια και τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Οι συγκεντρωμένοι δεν κινήθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και εν συνεχεία άρχισαν να κινούνται προς την πλατεία Βικτωρίας. 

Επίσης κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στο ύψος της Ρηγίλλης, λόγω πορείας που πραγματοποιούν εκεί Κύπριοι διαδηλωτές.

Ήδη τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, με συμμετοχή 5.000 αστυνομικών, drones και 2 ελικοπτέρων. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ισχύ και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο.