Πολωνία: Η Γερμανία είναι το βασικό εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Πολωνία: Η Γερμανία είναι το βασικό εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Γερμανία είναι το βασικό εμπόδιο στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία δεν εγείρει εμπόδια σε κάτι τέτοιο.

Τα σχόλιά του έγιναν αφού ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κέρδισε χθες τις βουλευτικές εκλογές έχοντας αντιμετωπίσει κριτική για την όχι αρκετά αυστηρή στάση του απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

«Πρέπει να δούμε ότι, ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζουμε την Ουγγαρία, είναι η τέταρτη τέτοια νίκη και πρέπει να σεβαστούμε τις δημοκρατικές εκλογές … η Γερμανία είναι αυτή που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για τις κυρώσεις. Η Ουγγαρία είναι υπέρ των κυρώσεων», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι.

Ο ίδιος είπε ότι το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Πολωνίας δεν θα εγκριθεί ακόμα από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί τον Απρίλιο ή στις αρχές Μαΐου.

Τώρα, μια τέτοια συμφωνία είναι αδύνατη, πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι, καθώς η Πολωνία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και ως τέτοιο θα καθορίσει τα όριά της.