Ποιος είναι ο νέος υπουργός οικονομικών της Τουρκίας

Ποιος είναι ο νέος υπουργός οικονομικών της Τουρκίας

Σε έκτακτες αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε η Τουρκία μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος «τσάρου» της τουρκικής οικονομίας, Λουτφί Ελβάν. Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε τάχιστα στην αντικατάστασή του με τον επιχειρηματία, Νουρετίν Νεμπατί. Η αλλαγή αυτή, είναι η τρίτη που γίνεται στο εν λόγω υπουργείο από το 2020.

Μετά την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτηση του στο twitter «Θεέ μου, κάνε το εύκολο, μην το κάνεις δύσκολο. Θεέ μου, κάνε το αποτέλεσμα ευεργετικό. Δώσε μας αλήθεια στη δουλειά μας, κάνε μας επιτυχημένους», ανήρτησε στο Twitter αμέσως μετά την ανακοίνωση του διορισμού του. «Θεέ μου, δώσε μου τη δυνατότητα να φέρω εις πέρας τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών, που ο Πρόεδρός έκρινε άξια για εμένα και να είμαι άξιος της εμπιστοσύνης που μας έδειξε».

Έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ως μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Εκπαίδευση

Ο Nureddin Nebati γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1964 στο Viranşehir, μια περιοχή της επαρχίας Şanlıurfa. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Αργότερα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Ο Νεμπάτι έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Κοτζαέλι.

Προσωπική ζωή

Ο Νεμπάτι είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά. Έχει επίσης υποστηρίξει διάφορες ΜΚΟ, όπως τις İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı και TÜGVA.