Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από την ελληνική Δικαιοσύνη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από την ελληνική Δικαιοσύνη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα έπειτα από συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κων/νος Σιμιτζόγλου.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Ο δικαστικός λειτουργός τώρα θα κληθεί τώρα να ταυτοποιήσει τους «άγνωστους δράστες»  (προφανώς μένει να ταυτοποιηθούν από τις αρχές αφού οι πυροβολισμοί προήλθαν από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων»).

Σημειώνεται ότι οι αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές επί της ουσίας δεν έχουν ανταποκριθεί στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου, που είχε λάβει παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς «φωτογραφίζει» επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Όπως επισημαίνει το dikastiko.gr, θεωρείται - νομικά - δεδομένο ότι ο ανακριτής θα ζητήσει από τις Αλβανικές Αρχές τα στοιχεία των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση η οποία κατέληξε στο θάνατο του 35χρονου ομογενούς.