Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκε 46χρονος πυροσβέστης, όταν το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οδηγούσε, εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής. Στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, ο 46χρονος παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να βρεθεί η σορός του κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο κ.Πέτροβιτς ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Σημειώνεται ότι ο άτυχος πυροσβέστης συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης από δυνάμεις, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Έβρος παραμένει σε επιφυλακή μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έχει πλήξει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν έντονες πλημμύρες. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Την ίδια ώρα παραμένουν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού, λόγω πλημμύρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, για την απώλεια εν ώρα καθήκοντος, του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αρχιπυροσβέστη.

Δείτε βίντεο: