Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 17:16

-A +A

Πηγές Υφ. Αθλητισμού: Ο Υφυπουργός ούτε δημιουργεί, ούτε συγκαλύπτει περιπτώσεις

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 17:16
Πηγές Υφ. Αθλητισμού: Ο Υφυπουργός ούτε δημιουργεί, ούτε συγκαλύπτει περιπτώσεις
-A +A

Τη δική τους απάντηση δίνουν κύκλοι του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας αναφορικά με την εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως λένε πηγές του υφυπουργείου ο κ. Αυγενάκης δεν έχει καμία ανάμιξη στη λειτουργία και τις εισηγήσεις της Επτιτροπής, ενώ την  όποια απόφαση καλείται, εν συνεχεία, να την πάρει η Σούπερ Λίγκα, μετά από εισήγηση της ΕΠΟ. «Τα όσα γράφονται ότι ελήφθη απόφαση δεν είναι ακριβή», τόνιζαν χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμιζαν ότι η επιτροπή δεν επιβάλλει ποινές, δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάριζαν ότι ο «υφυπουργός ούτε δημιουργεί ούτε συγκαλύπτει περιπτώσεις». 

Την ίδια ώρα, υπενθύμιζαν ότι η  ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή με Πρόεδρο δικαστικό που κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μετά την καταγγελία και την έρευνα που διενεργεί και εισηγείται. Σε ότι αφορά, δε, τα περί αντικατάστασης των μελών από τον υφυπουργού υπογραμμίζουν τα εξής: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθέτησε αρχικά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κο Τζουλάκη, αφού είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος. Για τη θέση του Προέδρου προβλέπεται να είναι πρώην δικαστής, άμισθος.  Αργότερα, κατόπιν παραίτησης ενός μέλους, ορίστηκε τακτικό μέλος (άμισθο) ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κος Νικόλαος Φαραντούρης, στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου. Τα υπόλοιπα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής είναι από την «εποχή Βασιλειάδη – Κοντονή»!

Τέλος, αναφορικά με τον νόμο Βασιλειάδη οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως δεν εφαρμόζεται, γιατί δεν έχει συσταθεί με ΠΔ το ΝΠΔΔ που προβλέπει και μέχρι τότε εξακολουθούν να ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 77 του ν. 2725/1999.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα