Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Ανακλήθηκε η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Ανακλήθηκε η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Για ανάκληση της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βάσει της οποίας παρατείνονται έως 18 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα, έκανε λόγο η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση, επανεξετάστηκε με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο. Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», σημείωσε η Περιφερειάρχης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν με την επιβολή του μίνι lockdown είναι: απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

«Κερδήθηκε το στοίχημα του τουρισμού, έγινε ένα δειλό άνοιγμα στις 17 Μαΐου, πιστέψαμε και εμείς και υποσχεθήκαμε στην παγκόσμια κοινότητα ότι είμαστε έτοιμοι, με τα μέτρα μας και επιστρατεύσαμε τις δυνάμεις μας.  Με τα δεδομένα που υπάρχουν είμαστε ασφαλείς, στο Ιόνιο άλλωστε παραμένουμε πρωταθλητές στον εμβολιασμό, έχοντας φτάσει το 60% στον πληθυσμό της Περιφέρειας», συμπλήρωσε ακόμα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.