7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Πεκέρ: Πώς ο Σοϊλού βοήθησε τη φυγή τούρκου επιχειρηματία στο εξωτερικό

Πεκέρ: Πώς ο Σοϊλού βοήθησε τη φυγή τούρκου επιχειρηματία στο εξωτερικό

Συνεχίζει να εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Σεντάτ Πεκέρ, καθώς ο τούρκος αρχιμαφιόζος έδωσε νέο βίντεο του στη δημοσιότητα, επικεντρώνοντας για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες του στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού λέγοντας ότι διευκόλυνε τη διαφυγή ενός τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείτο από τους Αμερικανούς για ξέπλυμα χρημάτων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυρίζεται ο Σοϊλού κάλεσε τον Κορκμάζ στις 5 Δεκεμβρίου στις 10:30 και εκείνος έμεινε στο υπουργείο έως 12:30. Υπήρχαν 6 δικαστικές έρευνες εναντίον του.

Τον προειδοποίησε ότι υπάρχει έρευνα εναντίον του και να φύγει από τη χώρα «αύριο». «Το ξέρουν και οι υψηλά ιστάμενοι, ξέχασε τα λεφτά, 45 εκατομμύρια δολάρια που σου χρωστάνε» και εκείνος φεύγει την άλλη μέρα, αναφέρει.

Επίσης, αναφέρει για τον Σοϊλού, που διατηρεί ασφαλιστική εταιρεία, ότι ο κύκλος των εργασιών της αυξήθηκε 56 φορές. Επίσης αναφέρεται στην αγορά ομίλου της Χουριέτ από Ντεμιρορέν, ότι τα χρήματα ήταν δάνειο από την κρατική Ζιράατ Τράπεζα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ (750 εκατ. δολ.).

Παράλληλα, ο Σεντάρ Πεκέρ αναφέρθηκε σε πρώην βουλευτή του ΑΚΡ και τώρα σύμβουλο του προέδρου που λέγεται ότι εισέπραττε δέκα χιλιάδες δολάρια το μήνα από τον Πεκέρ, τον Μετίν Κιουλούνκ. Είπε ότι του τηλεφώνησε και είπε ότι «ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί κατά του Ερντογάν». Αναφέρθηκε, επίσης, στην εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους με απευθείας αναθέσεις και με τη χρησιμοποίηση φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επίσης, σε ένα σύστημα εργολάβων και υπεργολάβων για δημόσια έργα.

Ο Πεκέρ αναφέρεται σε αποκαλύψεις που είχε κάνει προηγουμένως και επέμενε κατά του γιου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι έχει εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών από Λατινική Αμερική και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πατέρα, πρώην πρωθυπουργό και τώρα αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, τον καλεί να σταματήσει να υπερασπίζεται το γιό του ο οποίος όπως είπε «έκανε μια περιουσία τόσα δισ. δολάρια σε 15 χρόνια».

Παράλληλα, ο Πεκέρ αποκαλύπτει συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ιδιοκτήτη της εταιρείας Lazoil, ο οποίος έχει παντρευτεί  ανιψιά του Ερντογάν. Όπως αναφέρει, και οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία, με τον Serdar Ekşi να το παραδέχεται.

Τέλος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστιδης, ο αρχιμαφίοζος δήλωσε ότι ο βουλευτής Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» αναφέρει σε βίντεο ο Πεκέρ.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα επίθεση εναντίον Ερντογάν από τον Σ. Πεκέρ - «Μαζί στέλναμε όπλα στη Συρία»