Παρουσίαση του Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας 2020 από το ΚΕΦίΜ

Παρουσίαση του Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας 2020 από το ΚΕΦίΜ

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, το ΚΕΦίΜ πραγματοποιεί την παρουσίαση του Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας 2020, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Tax Foundation, τον κορυφαίο οργανισμό φορολογικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο Δείκτης Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας 2020, θα δημοσιευτεί την ίδια μέρα διεθνώς, και σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας σε ελληνική έκδοση.

Για τα ευρήματα του Δείκτη για το 2020 και τη θέση της Ελλάδας στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Daniel Bunn, Αντιπρόεδρος Διεθνών Προγραμμάτων του Tax Foundation, Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος ΚΕΠΕ, Καθηγητής Οικονομικών, πρ. επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής,  και Αλέξανδρος Σκούρας, Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μανδραβέλης. 

Οι ομιλίες θα γίνουν στα ελληνικά, με εξαίρεση την εισήγηση του Daniel Bunn, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ωστόσο οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση κάντε την εγγραφή σας εδώ ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΦίΜ www.kefim.org.

Ο Δείκτης Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας έχει ως στόχο να μετρήσει τον βαθμό στον οποίο το φορολογικό σύστημα μιας χώρας συμφωνεί με δύο σημαντικές αρχές της φορολογικής πολιτικής: την ανταγωνιστικότητα και την ουδετερότητα. Ο Δείκτης αναδεικνύεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο σύγκρισης, αξιολόγησης και σχεδιασμού φορολογικών συστημάτων, για τους πολίτες και όσους χαράζουν την πολιτική, καθώς η δομή του φορολογικού κώδικα μιας χώρας είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες των οικονομικών επιδόσεών της.