Παρατείνεται το αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

Παρατείνεται το αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

Την παράταση της ισχύος των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε την άρση των αυστηρών μέτρων στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας. 

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε παράταση των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, ενώ για τον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων έως τις 6 Ιανουαρίου στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου και Εορδαίας, όπου παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση ιικού φορτίου, ενώ αίρονται τα αυστηρά μέτρα στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού, όπουτ παρατηρήθηκε μείωση των νέων διαγνώσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε, ακόμα, πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Γκέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.