7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Παπαθανάσης: Η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία

Παπαθανάσης: Η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Όπως υπογράμμισε, «η αναθεωρημένη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη στο 5,9% από το 3,6% καταδεικνύει πόσο αποδοτική και συστηματική δουλειά γίνεται από την κυβέρνηση».

Επισήμανε πως χάρη στην ανάπτυξη πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η ανεργία στη χώρα μας να βρίσκεται στο 14,2% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις, σημείωσε πως «όντως περιμένουμε πληθωρισμό γύρω στο 2%, αλλά σε καθημερινή βάση γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και για αισχροκέρδεια και σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοια φαινόμενα, βεβαιώνονται μεγάλα πρόστιμα και επιβάλλονται ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης».