Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πτωτική η τάση

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πτωτική η τάση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων που πήραν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα στοιχεία προσφέρουν μια πρώτη εικόνα για την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, ωστόσο κρίσιμος παράγοντας παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό δελτίο τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση στις περιζήτητες σχολές, της ιατρικής, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Βιολογία Προσανατολισμού. Έτσι, είναι πιθανό η Ιατρική Αθηνών να βρεθεί ακόμα και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων. Το 2017 η βάση ήταν 19.143 και το 2016 19.063 μόρια. 

Οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Για να υπολογίσουν τα μόριά τους οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν τον εξής μαθηματικό τύπο:

[(α+β+γ+δ) x2 + (α x 1,3) + (β x 0,7)] x 100

Αν προβλέπονται μειωμένοι συντελεστές ο τύπος είναι:

[(α+β+γ+δ) x2 + (α x 0,9) + (β x 0,4)] x 100

Αν ο υποψήφιος θέλει να εισαχθεί σε σχολή με ειδικά μαθήματα ή πρακτική δοκιμασία τότε στα παραπάνω μόρια και μόνο για το τμήμα όπου απαιτούνται θα πρέπει να προστεθούν τα μόρια που προβλέπονται ανά μάθημα ή εξέταση.

Για τους υποψήφιους που διαγωνίζονται σε περισσότερες από μία ξένες γλώσσες λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία, ενώ στα αγωνίσματα ως βαθμός λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των βαθμών των τριών αγωνισμάτων ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση εκατοστού.

Δείτε εδώ τον αυτόματο τρόπο υπολογισμού των μορίων από το υπουργείο Παιδείας: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/

Υποβολή των Μηχανογραφικών

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η τελική προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του.Σ

Στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών των υποψηφίων

Επίσης ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών υποψηφίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για να τα δείτε πατήστε εδώ.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Γαβρόγλου… ξανακαταργεί τις πανελλήνιες - Από το 2020 στα πανεπιστήμια με βάση το απολυτήριο