Π. Αρκουμανέας: Θα συνεχίσουμε τα γενικευμένα τεστ - Στο 3,6% οι θετικοί

Π. Αρκουμανέας: Θα συνεχίσουμε τα γενικευμένα τεστ - Στο 3,6% οι θετικοί

Στη συνέχιση των εκτεταμένων ελέγχων για κρούσματα κορονοϊού θα επιμείνουν οι αρμόδιες αρχές όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ανέφερε ότι από τα έως τώρα στοιχεία θετικό στον κορονοϊό βγαίνει το 3,6% των πολιτών.

«Αυτή την στιγμή είμαστε στις χώρες με τα καλύτερα στατιστικά δεδομένα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε  γίνονται και  στοχευμένες αλλά και γενικευμένες  ιχνηλατήσεις όπως στο Μέτσοβο και τη Νάξο. «Κάνουμε όλων των ειδών των τεστ είμαστε σε καλό σημείο»,  ανέφερε χαρακτηριστικά

Από τα τεστ που γίνονται με τα  μέχρις στιγμής στατιστικά θετικό στον κορωνοϊό,  βγαίνει το 3,6% των πολιτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγοντας περίπου 25.000 τεστ την ημέρα. «παραλάβαμε ένα εκατομμύριο ράπιντ τεστ αρά θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους», επεσήμανε. 

«Πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο και να επιστρέψει η κανονικότητα», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για το εμβόλιο καθώς κάποιες εταιρείας είναι σε καλό στάδιο και  έχουν αρχίσει και την παραγωγή του.

Όπως είπε, το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας έγκαιρα περί τις αρχές του έτους  καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση  έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες για να προμηθεύσει τα κράτη μέλη της κατά αναλογικότητα.