Ουκρανία: Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες από πυραυλική επίθεση Ρώσων στο Ντνιπροπετρόφσκ

Ουκρανία: Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες από πυραυλική επίθεση Ρώσων στο Ντνιπροπετρόφσκ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμούς ρωσικών πυραύλων στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην κεντροανατολική Ουκρανία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αναφορές του Guardian.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τρεις πυραύλους από την περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, με έναν πύραυλο να πλήττει μια βάση της ουκρανικής εθνικής φρουράς στο Ντνίπρο, αναφέρει το Ukrinform.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο είπε νωρίτερα ότι οι διασώστες εργάζονταν στα ερείπια για να αναζητήσουν πιθανούς επιζώντες μετά από «μια ήσυχη νύχτα και ένα ανήσυχο πρωινό».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της εδαφικής άμυνας του Ντνίπρo, Χενάντι Κόρμπαν, δήλωσε στην τοπική τηλεόραση: «Το πρωί έγινε μια τραγωδία. Ένας πύραυλος Iskander έπληξε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς.

Δυστυχώς, σκοτώθηκαν περίπου δέκα άτομα. Τραυματίστηκαν περίπου 30-35 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού ήταν διασκορπισμένο σε όλη την περιοχή»

Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση χειροτερεύει όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στο μέτωπο. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει την επίθεσή τους κυρίως στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, και η περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ περιβάλλεται από τρία μέτωπα.