Ομ. Τσελίκ: «Απόλυτο λάθος» η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από ΗΠΑ

Ομ. Τσελίκ: «Απόλυτο λάθος» η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από ΗΠΑ

«Απόλυτα λάθος» χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι με τις «πειρατικές» συμφωνίες κατέστρεψε το έδαφος για διαπραγματεύσεις.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τις παράνομες απαιτήσεις της Ε/κ διοίκησης (όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία), η οποία είναι εκείνη που προκαλεί την αστάθεια και τη μη επίτευξη λύσης στο νησί».

O εκπρόσωπος του ΑΚΡ σημειώνει ότι «η Τουρκία και η "τδβκ" δεν μπορούν να εξαναγκαστούν σε αποφάσεις παρά μόνο μέσω του δικαίου και της δικαιοσύνης. Ενώ εμείς είμαστε υπέρ των διαπραγματεύσεων στη βάση της δικαιοσύνης, η Ελλάδα έχει καταστρέψει το έδαφος με πειρατικές συμφωνίες. Η νότια Κύπρος δεν μπορεί ποτέ να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ».

Ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι σε θέση να στηρίξει τα δικαιώματα και συμφέροντα των τ/κ. «Το μήνυμα του προέδρου μας είναι σαφές. Δεν αποδεχόμαστε καμιά επιβολή στο θέμα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας και ποτέ δεν υποχωρούμε. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά αδικία εναντίον της "τδβκ"», κατέληξε.