Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος (Μήκος Ανδρών/προκριματικός): Προκρίθηκε στον τελικό ο Τεντόγλου

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος (Μήκος Ανδρών/προκριματικός): Προκρίθηκε στον τελικό ο Τεντόγλου

Με άλμα στα 8.22μ. από την πρώτη κιόλας προσπάθειά του στο Β’ γκρουπ της προκριματικής σειράς, ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά μήκους ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/08, 04:20) στο Olympic Stadium του Τόκιο.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά -που έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.60μ.- ξεκίνησε δέκατος τις προσπάθειές του στο Β’ γκρουπ της προκριματικής σειράς και πήδηξε στα 8.22μ., περνώντας με τη μία το όριο πρόκρισης των 8.15μ.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις επανέλαβε ότι πήγε στο Τόκιο με στόχο να ανέβει στο βάθρο: «Στον προκριματικό ήθελα να κάνω ένα καλό άλμα. Ήταν αρκετά καλό και σημασία έχει ότι προκρίθηκα στον τελικό. Εκεί, θα είναι ένας άλλος αγώνας και θα τον αντιμετωπίσω διαφορετικά. Το γόνατο μου είναι καλά. Μπορώ να κάνω κι εγώ τα 8.50μ που έκανε ο Ετσεβερία. Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο», δήλωσε ο έλληνας άλτης στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγο μετά την προσπάθεια του.

Στο Β’ γκρουπ, στον εν εξελίξει προκριματικό αγώνα, προηγείται ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία με άλμα στα 8.50μ., που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την εφετινή χρονιά.