Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για την πυρκαγιά στο Μάτι

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, 20:27
-A +A
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για την πυρκαγιά στο Μάτι

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από την οποία έχασαν τη ζωή τους 96 πολίτες.

Ειδικότερα, περίπου 40 άτομα κατέθεσαν ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου και Βαρβάρας Γνεσούλη, ενώ τον επόμενο μήνα η έρευνα αναμένεται να στραφεί στις κλητεύσεις υπόπτων για εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι να έχουν καταθέσει ήδη ως μάρτυρες.

Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, ενεπλάκησαν εκ της θέσεως τους στην επιχείρηση αντιμετώπισης και κατάσβεσης της φωτιάς ή στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης των κατοίκων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, δήμοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια).

Ωστόσο κομβικό σημείο της έρευνας παραμένει το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι δύο εισαγγελείς αλλά και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει διενεργήσει τη δική της αυτοψία στις καμένες περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 17/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα