Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Γ. Βασιλειάδη με τις 7 ΠΑΕ

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Γ. Βασιλειάδη με τις 7 ΠΑΕ

Oριστική λύση στο πρόβλημα που απασχολούσε τις τελευταίες εβδομάδες τη Super League βρέθηκε στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης με τους εκπροσώπους των 7 ομάδων που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

Αυτές οι ομάδες είναι οι Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλωνας Σμύρνης, Ξάνθη και Λαμία.

Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενες πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για κλειστό διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια για τη μετάδοση των αγώνων τους στην ΕΡΤ, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στη Super League μόλις 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-21 .

Το ετήσιο οικονομικό πακέτο για τις 7 ομάδες θα φτάσει τα 17 εκατ. ευρώ τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα, ανάλογα και με το brand name που φέρει η κάθε μία, ενώ για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερος τόνος αξιοπιστίας και καλών προθέσεων, έχουν προβλεφθεί μπόνους στις ΠΑΕ, εφόσον παραμένουν τυπικές στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή χρησιμοποιούνται νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές κ.λπ., στόχοι δηλαδή εφικτοί που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του προϊόντος.

Όπως, άλλωστε, είχε γράψει ο «Φιλελεύθερος» η... αντίσταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στις απαιτήσεις των προέδρων των ΠΑΕ δεν άντεξε για πολύ. Εκεί που παρουσιαζόταν ανένδοτος και... δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο να μείνουν 14 οι ομάδες της Λίγκας από τη σεζόν 2019-20, εμφανιζόταν έτοιμος να υπογράψει τα πάντα και να τους παραδώσει τα λεφτά της ΕΡΤ μέσω νέων τηλεοπτικών συμβολαίων, καθώς τους θέλει «συμμάχους» στις εκλογές που έρχονται.

 

Φωτογραφία intime news