Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Η. Ψινάκη στην εισαγγελέα για τις πυρκαγιές

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Η. Ψινάκη στην εισαγγελέα για τις πυρκαγιές

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του κ. Ψινάκη ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Βαρβάρας Γνεσούλη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Κατά την έξοδό του από τα εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ επέλεξε να μην αποχωρήσει από την κεντρική έξοδο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά από άλλη δευτερεύουσα, για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους. 

Χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Την ίδια ώρα οι 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους του δήμου Μαραθώνα κατέθεσαν επίσημο αίτημα για σύγκληση του δημ. συμβουλίου, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη.

Στο ψήφισμά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τον κατηγορούν ότι απουσίαζε από τον τόπο της τραγωδίας, ενώ τον χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο για τον τόπο» και «ανίκανο δήμαρχο».

Είχαν προηγηθεί η συλλογή 160.000 υπογραφών από πολίτες, σε ψήφισμα εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα, αλλά και οι παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων.

Η αρμοδιότητα για την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ανήκει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιμίλιο Ρεϊσόγλου, ωστόσο ακόμα και αν υπερψηφιστεί η παραίτηση του κ. Ψινάκη, για να εκπέσει του αξιώματός του θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί ή να ασκηθεί εναντίον του δίωξη οπότε και θα τεθεί σε αργία.