Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την 24ωρη απεργία - Επεισόδια στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την 24ωρη απεργία - Επεισόδια στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Σε σχετικά ήρεμο κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, για την 24ωρη γενική απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χωρίς ωστόσο να λείψουν κάποια μικρής έκτασης επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο χώρο όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 20 - 30 άτομα, φορώντας κράνη, πέταξε αβγά και τρικάκια, ενώ ορισμένοι εξ αυτών εφοδιασμένοι με ξύλα έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι διέφυγαν στα γύρω στενά.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 12.30 ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος αλλά απωθήθηκε από άντρες των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ και στην πλατεία Συντάγματος ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία.

Παράλληλα, άλλη ομάδα έγραψε συνθήματα στους τοίχους των γραφείων της ΓΣΕΕ στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Πατησίων. Οι άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους συνθήματα όπως «ΓΣΕΕ μαγαζάκι των αφεντικών» και «Η ΓΣΕΕ δεν είναι των εργατών».

Διαβάστε ακόμα:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς