Ολλανδία - Κορονοϊός: 61 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική εξετάζονται εάν μολύνθηκαν από την Όμικρον

Ολλανδία - Κορονοϊός: 61 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική εξετάζονται εάν μολύνθηκαν από την Όμικρον

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε χθες «ανησυχητικό», λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεών του και της υψηλής μολυσματικότητάς του. Η παραλλαγή αυτή πυροδότησε χθες ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

«Οι επιβάτες τα τεστ των οποίων είχαν θετικό αποτέλεσμα θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπολ», διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

«Ερευνούμε όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό εάν πρόκειται για κρούσματα της νέας ανησυχητικής παραλλαγής, που ονομάστηκε Όμικρον», πρόσθεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

 Διαβάστε ακόμα:

«Όμικρον»: Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται ότι ίσως διαφεύγει από τα σημερινά εμβόλια

Μόσιαλος: Η «Όμικρον» έχει διπλάσιες μεταλλάξεις από τη «Δέλτα»

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη Μποτσουάνα: Υπάρχει επέκταση και σε άλλες περιοχές της Ν. Αφρικής

Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον» - Ποιες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους

ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος η «Όμικρον» να εξαπλωθεί στην Ευρώπη

H Moderna σκοπεύει να αναπτύξει αναμνηστική δόση του εμβολίου της για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Επανελέγχονται όλα τα θετικά PCR τεστ των τελευταίων 15 ημερών