Οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φθιώτιδος τάχθηκαν υπέρ των εμβολιασμών

Οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φθιώτιδος τάχθηκαν υπέρ των εμβολιασμών

Ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών τάχθηκαν οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Φθιώτιδας Συμεών με δηλώσεις τους στο Action24.

Όπως τόνισαν οι δύο ιεράρχες, τα εμβόλια αποτελούν δείγμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ζήτησαν από τους γιατρούς να γίνουν κήρυκες του εμβολιασμού. 

Παράλληλα, αμφότεροι εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς τις ακραίες φωνές που, με αφορμή την πανδημίας του κορονοϊού, έχουν υψωθεί τον τελευταίο χρόνο.  

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «μάχη», και έθιξε το θέμα των χωρών που δεν έχουν πρόσβαση, γενικότερα, σε εμβόλια.

«Όποιος θεωρεί ότι με το εμβόλιο θα υπάρξει επάνω του κάποια μορφή ελέγχου θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καλύτερος έλεγχος από το κινητό μας. Πρέπει να αντιληφθούμε αυτά που έχει πετύχει η επιστημονική κοινότητα για να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Πρέπει να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που είναι αρμόδιοι για αυτά τα πράγματα. Πρέπει να δείξουμε συνυπευθυνότητα και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Πρέπει να εμβολιαστώ για να προστατέψω τον εαυτό μου αλλά και τον δίπλα μου», τόνισε.

«Και πέρσι και εφέτος θα ζήσουμε το Πάσχα μέσα από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει φέρει η πανδημία. Πέρσι ζήσαμε ένα Πάσχα αγωνίας αλλά εφέτος τη θέση της αγωνίας έχει πάρει η αίσθηση της ελπίδας. Το Πάσχα είναι η γιορτή της ζωής και η νίκη απέναντι στον θάνατο. Κάθε μέρα εξαιτίας της πανδημίας αποχαιρετάμε δεκάδες ανθρώπους στα κοιμητήρια. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να λένε ότι δεν υπάρχει ο νέος κορωνοϊός. Στο θέμα των εμβολιασμών, ο άνθρωπος συμβουλεύεται τον γιατρό του. Όταν όμως υπάρχουν γιατροί που λένε ότι δεν θα κάνουν εμβόλιο, πώς να μην υπάρχουν αρνητές. Στο κομμάτι των εμβολιασμών οι γιατροί πρέπει να γίνουν κήρυκες», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.