Όχι στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια

Όχι στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια

Σε απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα στην 7η κατά σειρά άδεια προχώρησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, υιοθετώντας ουσιαστικά τη θέση που εξέφρασε πριν λίγες μέρες ο εισαγγελέας των φυλακών. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε αρνηθεί την παροχή άδειας στον Δ. Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται εκτενώς στη βαρύτατη εγκληματική του δράση, αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που αίτημά του δεν έγινε δεκτό από το φθινόπωρο του 2017, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δ. Κουφοντίνας απευθύνθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου να υπερασπιστεί το αίτημα στο οποίο έχει καταθέσει αρνητικό άποψη ο εισαγγελέας των φυλακών. 

Η υπόθεση με τις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως και αυτή της μεταφοράς του στις αγροτικές φυλακές στο Βόλο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με δηλώσεις και ανακοινώσεις από ξένες πρεσβείες όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Ο 11 φορές ισοβίτης που χαρακτηρίστηκε ως ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Νοέμβρη κατέχοντας και ρόλο καθοδηγητή, δεν έχει μέχρι σήμερα δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του και τις δολοφονίες που εκτέλεσε ή συμμετείχε δηλώνοντας πολιτικός κρατούμενος.

Η μεταχείριση που έτυχε τα δύο τελευταία χρόνια κορυφώθηκε με την τελευταία άδεια που έλαβε τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς όταν και πραγματοποίησε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας κινούμενος σε μέρη που η τρομοκρατική οργάνωση είχε δράσει με αιματηρά αποτελέσματα, έχοντας άδεια να κινείται ελεύθερα σε όλον τον νομό Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε αποκαλυφθεί πως σχεδιαζόταν η χορήγηση άδειας έξι ημερών και όχι τεσσάρων συν δύο (ως αναδρομικά) που ελάμβανε. Και αυτό διότι η χιλιομετρική απόσταση Βόλου Αθήνας μειώθηκε εξ αιτίας της παράδοσης νέων τμημάτων του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να μη δίνονται αναδρομικά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διαψεύσει το γεγονός προεξοφλώντας πάντως ότι η άδεια θα είναι τετραήμερη.