«Όχι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Όχι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα.

«Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά», σημείωσε η κα Σπυράκη.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά του επανέλαβε την αναγκαιότητα της αναθεώρησης και έκανε ειδική μνεία στο άρθρο του προέδρου της ΝΔ στο enikos.gr. «Μπορεί να χάσουμε πέντε ακόμα χρόνια«, του επισήμανε επίσης. 

Πριν από μερικές ημέρες η κ. Γεννηματά έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής με τις προτάσεις του Κινήματος, ζητώντας να πάρουν θέση για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε χαιρετίσει την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να αποστείλει πρόταση στον ίδιο, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, αποστέλλοντας άμεσα τη δική του απάντηση.