Ο Τσίπρας, οι... πολέμιοι του κοινωνικού κράτους και τα ΑμεΑ

Ο Τσίπρας, οι... πολέμιοι του κοινωνικού κράτους και τα ΑμεΑ

«Τον περιφέρετε ως γλάστρα δεξιά και αριστερά , περιφέρετε την αναπηρία του, τον χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο» έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Στ. Κυμπουρόπουλο, τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ, στηρίζοντας τον Μάιο του 2019 τον Παύλο Πολάκη και την ανοίκεια σε βάρος του επίθεση. Τώρα καταγγέλλει τους «πολέμιους του κοινωνικού κράτους» και τη, σε βάρος των ΑμεΑ, διαχείριση της πανδημίας.

Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το τρίτο μνημόνιο, έπληξε και τα Άτομα με Αναπηρία, περικόπτοντας επιδόματα και συντάξεις χωρίς να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και την ένταξη στην κοινωνικοοικονομική ζωή. 

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ τό 2017 και το 2018 δήλωνε με έμφαση την μέριμνα που ελάμβανε η κυβέρνησή του για εξάλειψη αποκλεισμών και πρόσβαση παντού.

Φευ! Ο Παύλος Πολάκης έριχνε τον Απρίλιο του 2019 την κουρτίνα που είχε αναρτηθεί και αποκάλυπτε τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τα ΑμεΑ, στοχεύοντας στον Στ. Κυμπουρόπουλου, τότε υποψήφιος ευρωβουλευτή της Ν.Δ..

Με μια αήθη επίθεση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και από ΑμεΑ που ήταν υποψήφιος στον συνδυασμό των υποψήφιο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους εκπροσώπους τους. 

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε πρωθυπουργός δεν έδειξαν να θίγονται. Αντιθέτως δε η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετατράπηκε με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα σε ψήφο εμπιστοσύνης της τότε κυβέρνησης.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας, τιμητής σήμερα των ΑμεΑ στοίχισε το κόμμα του συνολικά πίσω από τον στενό του συνεργάτη, παρά τις επικρίσεις σε βάρος του.

Και προχώρησε σε ένα βήμα ακόμη. Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφέρει ως «γλάστρα» τον Στ. Κυμπουρόπουλο «προς άγραν ψήφων».

Με την φράση αυτή να ανήκει στο παρελθόν, όπως και το σύνολο των πράξεων και των παραλείψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε τώρα να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι

«Η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού» προσθέτοντας: 

«Όμως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο. Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι  πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες»...