Ο Τσίπρας «μάλωσε» τον Παπαδημούλη για τα… μάτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας «μάλωσε» τον Παπαδημούλη για τα… μάτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης άδειασε τον Τσίπρα στο θέμα του Παπαδημούλη, ενώ τον «μάλωσε» για το «λάθος» του και το θέμα είναι… λήξαν. Το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να μισοαδειάσει τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του κόμματός του χαρακτηρίζοντας ως λανθασμένη την κίνησή του να προχωρήσει σε μαζικές αγορές ακινήτων πραγματοποιώντας όμως με τον τρόπο αυτό στροφή ως προς την αρχική του τοποθέτησης όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του Αλέξη Χαρίτση.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Εν όψει του συνεδρίου οι διάφορες φυλές έχουν λάβει θέση μάχης και το θέμα του Παπαδημούλη αλλά και η αρχική επίσημη κάλυψή του από τον Αλέξη Τσίπρα είχε επιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό και αφού διαπίστωσε πως η εσωκομματική γκρίνια δεν σταματά αναγκάστηκε να τον αδειάσει. Όχι όμως τελείως.

Στη χθεσινή σύσκεψη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάθος και αφού τόνισε πως δεν ήταν παράνομες οι ενέργειές του ευρωβουλευτή, υποστήριξε ότι η δήλωση του τελευταίου για διάθεση των ενοικίων που εισπράττει τον καλύπτει.

Απεφάνθη δε πως το θέμα θεωρείται λήξαν, μετά τη σχετική, κατά τη διαρροή που έγινε, επίπληξη προς τον κ. Παπαδημούλη. Η σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές έγινε υπό τον μανδύα των εξελίξεων στην Ε.Ε.. Την πραγματικότητα όμως αποκαλύπτει ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ στο site του έτερου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, ο οποίος αναφέρει: «Σύσκεψη Τσίπρα με ευρωβουλευτές για την υπόθεση Παπαδημούλη». 

Με λίγα λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, που ενόψει συνεδρίου δεν επιθυμεί υψηλούς τόνους, καθώς επιδιώκει να επιβάλει αναίμακτα την Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκε να κάνει μια σύσκεψη για τον Παπαδημούλη, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του, αν και λίγες ωρες πριν o ίδιος δήλωνε στην ΕΡΤ ιδιαίτερα ικαινοποιημένος από την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά έθετε θέμα ακόμη και πληρωμένων από την κυβέρνηση ΜΜΕ προκειμένου να του ασκούν κριτική για τις «νόμιμες» ενέργειές του στον τομέα των ακινήτων.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν στην πλήρη κάλυψη που του παρείχε προ τριημέρου ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα είχε δηλώσει: «Ο Δ. Παπαδημούλης είναι ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Πάντως οι διαρροές σχετικά με την χθεσινή σύσκεψη των ευρωβουλευτών έκαναν λόγο για ένταση. Μόνο που έγκυρες πληροφορίες λένε πως ο Αλ. Τσιπρας είχε ενημερωθεί για τη δεύτερη δόση αγορών ακινήτων την περίοδο του 2019 από τον Δ. Παπαδημούλη. Και έσπευσε να ενημερώσει με τη σειρά του και όσους αντιδρούν ώστε η όποια, νέα, αποκάλυψη (όπως τελικά και έγινε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα) να μην λάβει διαστάσεις νέας εσωκομματικής κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εαυτό του και να αλλάξει θέση έστω και κατά το ήμισυ, συρόμενος από τις εξελίξεις αλλά και να αποφασίσει (ο ίδιος) ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και ως εκ τούτου δεν πρέπει κανείς να αναφέρεται σε αυτό...