Ο Τσίπρας δίνει ελευθέρας για τα πανεπιστήμια, επιδοτεί τα ενοίκια και... τάζει 7ωρη εργασία

Ο Τσίπρας δίνει ελευθέρας για τα πανεπιστήμια, επιδοτεί τα ενοίκια και... τάζει 7ωρη εργασία

Πρόσβαση για όλους στα πανεπιστήμια, δημιουργία ιδρυμάτων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις, 20 χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, 2.000 μελών ΔΕΠ ετησίως και μετά εργασία 7ωρών ημερησίως, 35 ωρών την εβδομάδα, αλλά και επιδοτήσεις ενοικίων για νέους και ζευγάρια από 140 ευρώ μέχρι 350 ευρώ υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, δείχνοντας πως η παροχολογία ξαναμπαίνει δυναμικά στη φαρέτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειωτέον έχει ζητήσει κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, υποσχέθηκε πως όταν επανέλθει στην εξουσία θα καταργήσει την εισαγωγική βάση που θεσπίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση καθώς και ότι ουσιαστικά θα μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο μετά την αποφοίτηση από το λύκειο.

Μάλιστα προανήγγειλε μέχρι και την ίδρυση διεθνών προγραμμάτων σπουδών όπου θα μπαίνουν όσοι δεν θέλουν τη μακροχρόνια εμπλοκή με τις σπουδές στα πανεπιστήμια τονίζοντας πως σε αυτά θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους που εμφανίζουν τάσεις απομάκρυνσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν είναι απλά προγραμματικές θέσεις του κόμματος όλα όσα υπόσχεται αλλά κάτι που αποτελεί βάση της ιδεολογίας της αριστεράς και θα εφαρμοστούν.

Φεύγοντας από το χώρο της Παιδείας και για την επόμενη ήμερα της αποφοίτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους τους νέους, καθώς και ότι η εργασία θα είναι 7ωρη και συνολικά 35ωρες την εβδομάδα με τον κατώτατο μισθό να ανέρχεται στα 800 ευρώ, ενώ όλες οι συμβάσεις εργασίες θα είναι αορίστου.

Παράλληλα «έκλεισε» και το θέμα της στέγασης των νέων δεσμευόμενος για επιδότηση ενοικίου σε όλους που θα ξεκινά από 140 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 350 ευρώ για νέα ζευγάρια με δύο παιδιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε να εξαγγέλλει, για την περίοδο που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. αυτά που η νεολαία του κόμματος ζητά και ακόμη περισσότερα αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στις προτάσεις για μείωση θητείας στους τρεις μήνες, κατάργηση των ΜΑΤ και κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αν και στην πορεία προς το συνέδριο που καθορίστηκε για τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες σχετικές, όπως είπε, δεσμεύσεις.

Πέραν όμως των υποσχέσεων εμφανίσθηκε με στόχο όχι μόνο να προσελκύσει νέους στο κόμμα αλλά και να υποδαυλίσει μια αντίδραση κατά τις κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας. Αρκεί να σημειωθεί ότι μίλησε για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών άμεσα αλλά και για ελεύθερη επί της ουσίας πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί πως αν γίνει κυβέρνηση μέχρι του χρόνου θα εισαχθούν αναδρομικά στα πανεπιστήμια όλοι όσοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τις βάσεις εισαγωγής στις τελευταίες πανελλήνιες εξετάσεις.