Ο τίτλος του MVP στο ΝΒΑ δεν έχει την ίδια αξία φέτος

Ο τίτλος του MVP στο ΝΒΑ δεν έχει την ίδια αξία φέτος

Ο Κέβιν Ντουράντ των Μπρούκλιν Νετς ήταν από τους πρώτους υποψήφιους για να πάρει το βραβείο του MVP στο NBA. Μπήκε δυναμικά στην σεζόν μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα, αλλά σύντομα άρχισε να λείπει από αγώνες και έπεσε στην ιεραρχία. Ο Ανθονι Ντέιβις των Λος Αντζελες Λέικερς, ένας άλλος υποψήφιος, επίσης λόγω τραυματισμού βγήκε εκτός κούρσας από νωρίς.

Σταδιακά έγιναν φαβορί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Τζοέλ Εμπίιντ. Ο φόργουορντ των Λέικερς, όμως, χτύπησε κι αυτός. Αλλος ένας έξω. Ο σέντερ των Φιλαντέλφια 76ερς ταλαιπωρείται και εκείνος από τραυματισμούς. Δεν θα πάρει το βραβείο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δύο συνεχόμενες φορές νικητής του βραβείου, αφού τόνισε πως δεν θέλει να τον αποκαλούν MVP μέχρι να πάρει το πρωτάθλημα, έχει ρίξει το βάρος του στο να είναι καλά στα πλέι οφ. Η κανονική περίοδος δεν έχει πια την ίδια σημασία. Οι bookmakers τον δίνουν 3ο να επιλεχθεί ξανά ως πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας. Πρώτος είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς

«Νιώθω πως εγώ είμαι ο MVP», είπε ο Τζέιμς Χάρντεν, γκαρντ των Νετς, αφού έβαλε 44 πόντους και μοίρασε 14 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 113-111 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς. Οι Νετς μετρούν 24 νίκες σε 31 ματς αφού απέκτησαν τον Χάρντεν από τους Χιούστον Ρόκετς. Ο 31χρονος σταρ το έχει πάρει προσωπικά πιστεύοντας πως αδικήθηκε από το πάνελ που ψήφισε τον Αντετοκούνμπο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η «γκρίνια» και τα παράπονά του ήταν έντονα. Ο Χάρντεν ήταν ο MVP του 2018.

Για τα διαπιστευμένα μέλη που καλύπτουν το NBA και ψηφίζουν τον MVP, η φετινή κούρσα είναι μια σπαζοκεφαλιά. Ο λιγοστός – ή καθόλου στην περίπτωση των πρωταθλητών Λέικερς – χρόνος προετοιμασίας και το «φορτωμένο» πρόγραμμα όχι μόνο προκάλεσε τραυματισμούς, αλλά μείωσε και το ενδιαφέρον των σταρ για τη regular season με στόχο να... δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα πλέι οφ και στη διεκδίκηση του τίτλου. Ετσι, μια «μονομαχία» που τα προηγούμενα χρόνια ήταν συναρπαστική και με τους παίκτες να το παίρνουν πολλές φορές προσωπικά, φέτος έχει γίνει άνοστη και το ποιος θα πάρει το βραβείο μοιάζει να έχει μικρότερη σημασία. Το δαχτυλίδι αξίζει περισσότερο.