Ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το Πάτρα – Πύργος σε οκτώ κομμάτια για να ευνοήσει τον τότε «κόκκινο» εργολάβο
Κ. Αχ. Καραμανλής

Ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το Πάτρα – Πύργος σε οκτώ κομμάτια για να ευνοήσει τον τότε «κόκκινο» εργολάβο

Δεν έκρυψε την έκπληξη του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, για τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα όσον αφορά το έργο Πάτρα – Πύργος, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Με εξέπληξε αυτό που άκουσα από τον κ. Τσίπρα, γιατί μου θύμισε ότι συνήθως ο ένοχος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ειδικότερα απαράδεκτο, την ώρα που στην προανακριτική επιτροπή γίνονται αποκαλύψεις για τον κ. Καλογρίτσα, να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο Πάτρα – Πύργος. «Ένα έργο, που το είχε βρει έτοιμο και το έσπασε σε οκτώ κομμάτια για να ευνοήσει τον τότε ‘κόκκινο’ εργολάβο, τον εργολάβο – καναλάρχη», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει και ένα όριο στο πολιτικό θράσος».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση, χθες, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επίσκεψης στην Κρήτη για το ΒΟΑΚ, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ένα τεράστιο έργο πνοής έχει για πρώτη φορά τελική χάραξη.

Ελληνοτουρκικά: Η ΝΔ δεν είπε όχι στο διάλογο. Θέτει όμως ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο

Με αφορμή την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, σημείωσε ότι είναι από τις ελάχιστες φορές από τη Μεταπολίτευση και μετά, που μία ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη γείτονα χώρα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Υπενθύμισε εξάλλου τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, η οποία -όπως τόνισε- έχει αποκτήσει μία σημαντική θέση στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοιχτοί και πρέπει να είναι ανοιχτοί, επισημαίνοντας ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ποτέ δεν είπε «όχι» στο διάλογο, θέτει όμως ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο. Τόνισε επίσης ότι οι διπλωμάτες και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε προκλητική ενέργεια.

Για τη στάση εργασίας στο Μετρό

Η απεργία στο Μετρό ήταν ξαφνική και κρίθηκε καταχρηστική τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει περί του κυκλοφοριακού κομφούζιου που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στο μέσο μεταφοράς για σήμερα 26/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ .

«Είχαμε μια ξαφνική απεργία από ένα από τα 9 σωματεία, στη ΣΤΑΣΥ , δηλαδή στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό. Εμείς πήγαμε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε την απεργία αυτή καταχρηστική, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πάγια τακτική είναι τα συνδικάτα και τα σωματεία αυτά μετά  να πηγαίνουν στο εργατικό κέντρο Αθήνας και με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται τα αιτήματα που έχουν» εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση « είναι αιτήματα που εμείς έχουμε δει με πολύ μεγάλη προσοχή».

«Νομίζω ότι γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος όλον αυτόν τον καιρό για να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουμε», πρόσθεσε αναφέροντας πως ούτως ή άλλως απεργιακές κινητοποιήσεις θα υπάρχουν κατά καιρούς καθώς αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων.

«Είχαμε προειδοποιηθεί άμεσα για αυτήν την κινητοποίηση, ενημερώσαμε το επιβατικό κοινό. Μαζί με την αστυνομία και μαζί με τον ΟΣΥ, κάναμε μια στρατηγική έτσι ώστε και λεωφορεία να βγάλουμε και  τροχονόμους να έχουμε στους δρόμους» επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, γίνεται δε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Δεν τίθεται θέμα ευθυνών της Ελλάδας για την αεροπειρατεία

Όσον αφορά τα γεγονότα με την πτήση της Ryanair και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς ο υπουργός έκανε λόγο για απόπειρα κρατικής αεροπειρατεία πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Θα ήταν ήταν αδιανόητο να υπάρξει πρόνοια από την στιγμή που το αεροπλάνο δεν πήγαινε στο Μινκς αλλά στην Λιθουανία» είπε ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ευθυνών της Ελλάδας και προσθέτοντας πως κρίνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις κωμικές.

«Είχαμε από την πρώτη στιγμή  πλήρη πληροφόρηση μέσω και της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας»  είπε μεταξύ άλλων ο κος Καραμανλής.