Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την πολιτική απρέπεια και ευτέλεια με την οποία πολιτεύεται ο κ.Τσίπρας
Οικονόμου

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την πολιτική απρέπεια και ευτέλεια με την οποία πολιτεύεται ο κ.Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βερναρδάκη ότι «ο πρωθυπουργός ανέδειξε την απρέπεια και την ευτέλεια με την οποία τον τελευταίο καιρό πολιτεύεται ο κύριος Τσίπρας». Αναφορικά με την απόφαση της δίκης Λιγνάδη σχολίασε ότι «το να γίνεται μια δικαστική απόφαση θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης δεν είναι κανονικό, και μάλιστα για ένα θέμα που έχει ποινική διάσταση και όχι πολιτική».

«Ο πρωθυπουργός ανέδειξε χθες στη Βουλή την απρέπεια, τη μικρότητα και την ευτέλεια με την οποία πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να βρίσκεται χθες στη Βουλή για να απαντήσει και να κρατήσει αποστάσεις από την επίθεση κατά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αλλά αντ’ αυτού επέλεξε να συναντηθεί με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει να κινηθεί με τοξικότητα και ακραίο πολιτικό λόγο. Σε ό,τι αφορά στις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «το να γίνεται μία δικαστική απόφαση θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης δεν είναι κανονικό. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αναγάγει σε πολιτικό θέμα ένα ποινικό ζήτημα».

Σε ερώτηση, δε, για πιθανές σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες πολιτικούς και την υπόθεση των uber files, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «δεν υπάρχει τίποτε σε αυτήν την υπόθεση που να συνδέει πολιτικά πρόσωπα στην χώρα, είναι μία συζήτηση άνευ αντικειμένου».

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση λέγοντας πως «Θέλω να εκφράσω την οδύνη και θλίψη μας για την απώλεια δύο συνανθρώπων μας, πληρώματος πυροσβεστικού εναέριου μέσου. Χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος στη Σάμο, σε μια από τις δεκάδες μάχες που δίνει καθημερινά ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Τα συλλυπητήρια μας στις  οικογένειες τους».

Για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία Αξαρλιάν, σχολίασε πως «συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από τη μέρα που οι τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη»  δολοφόνησαν τον Θάνο Αξαρλιάν. Οι φιλελεύθεροι, οι  δημοκράτες Έλληνες τιμούμε την μνήμη του και δεν ξεχνούμε ποτέ ποιοι είναι οι εχθροί της ζωής, της ενότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την παιδεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής.

«Πρόκειται για το όγδοο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το όραμά της για την παιδεία», είπε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας τα βασικά σημεία του και προσθέτοντας πως «όλα αυτά εννοούσαμε όταν λέγαμε ότι η παιδεία είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας».

Αναφορικά με το θέματης ενεργειακής κρίσης, διαβεβαίωσε για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας, παρουσιάζοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες που τη διασφαλίζουν.

Επίσης, σχολίασε την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην ΕΕ.

«Η έκθεση κρίνεται θετική για τη χώρα μας. Για την Ελλάδα υπάρχουν μόνο πέντε προτάσεις, όταν σε άλλες χώρες γίνονται πολύ περισσότερες», τόνισε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «στον χώρο του Τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους συκοφάντες λέγοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι απόλυτα κατοχυρωμένη στη χώρα μας».

Η μοναδική για τη χώρα μας σύσταση αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας των δημοσιογράφων, για την οποία έχουμε ήδη υποβάλλει τις προτάσεις μας, διευκρίνισε.

«Σε ό,τι αφορά στο σύνολο της έκθεσης, η κυβέρνησή μας έχει ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο μέρος των ζητημάτων και συνεχίζει προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε στην εισαγωγή του.