Ο πρόεδρος Ρονάλντο δεν είναι (ακόμη;) «φαινόμενο»...

Ο πρόεδρος Ρονάλντο δεν είναι (ακόμη;) «φαινόμενο»...

Αν και το ταλέντο και οι ικανότητές του ήταν ιδιαίτερες, κοινό και αντίπαλοι συνήθως ήξεραν τι (σχεδόν ακατόρθωτο) να περιμένουν από εκείνον. Οσα πέτυχε κυρίως στην Ισπανία, με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και με την κατάκτηση δύο Μουντιάλ (1994 και 2002) με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας, είχαν την υπογραφή του. Ο κόσμος της Βαγιαδολίδ δεν γνώριζε όμως τι να περιμένει το 2018, όταν ο παράγοντας πια Ρονάλντο Ναζάριο απέκτησε το 51% των μετοχών του συλλόγου.

Η ισπανική ομάδα μόλις είχε ανέβει από τη Segunda Division στη LaLiga. Ο νεόκοπος ιδιοκτήτης της ανέλαβε και τον ρόλο του προέδρου και είχε βλέψεις μέχρι και για ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θέλησε να εκσυγχρονίσει το γήπεδο «Jose Zorrilla», επιδιώκοντας να το αγοράσει από τον δήμο της πόλης. Τα πρώτα έργα βελτίωσης κόστισαν δύο εκατομμύρια ευρώ. Η φετινή κακή πορεία, όμως, φαίνεται πως έκανε να ξεχαστεί ό,τι έπραξε το «φαινόμενο» ως παράγοντας.

Μετά την τελευταία ήττα της Βαγιαδολίδ από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-1, οπαδοί της ομάδας κρέμασαν έξω από την έδρα της ένα πανό κατά του Ρονάλντο... Η ομάδα τους είναι στην προτελευταία θέση της Primera Division, με 31β., και για να γλιτώσει την τελευταία αγωνιστική τον υποβιβασμό θα πρέπει να νικήσει την επίδοξη πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης και να περιμένει τα αποτελέσματα των Ελτσε και Ουέσκα, που έχουν από 33ββ..

Η αποστολή είναι δύσκολη, αλλά ο Ρονάλντο διέψευσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αποκάλυπτε πως υποσχέθηκε πριμ 150.000 ευρώ σε κάθε παίκτη, αν επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία... Στον κόσμο δεν αρέσει και η συγκυρία της προβολής εντός ντοκιμαντέρ για τη θητεία του Ρονάλντο στη Βαγιαδολίδ, το οποίο θα προβάλλει σε τρία μέρη τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα DAZN με τίτλο «El Presidente» (=«ο πρόεδρος»). Ο 44χρονος Βραζιλιάνος παρείχε πλήρη πρόσβαση στο συνεργείο του DAZN για υλικό, ώστε να αποτυπώσει τις εμπειρίες, τις συνθήκες και τις καταστάσεις του Ρονάλντο ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος μίας ομάδας μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Ρονάλντο δεν έχασε ποτέ την τόλμη του από τη στιγμή που έγινε «αφεντικό» της ισπανικής ομάδας και συνέχισε την επένδυσή του, καθώς κατέχει πλέον το 82% των μετοχών. Μέχρι τους τελευταίους μήνες ο προγραμματισμός του πήγαινε όπως τον είχε σχεδιάσει. Πιθανός υποβιβασμός της ομάδας, όμως, θα τον υποχρεώσει να προχωρήσει σε νέο «χτίσιμο». Είναι ειρωνικό μία ομάδα του «φαινομένου» να έχει πρόβλημα στο γκολ. Ο Ρονάλντο Ναζάριο, όμως, κατανοεί πια και τις ειρωνείες και τις διαφορές του διοικητικού πόστου. Σε αυτό δεν χρειάζεται απλώς ταλέντο και έμπνευση, αλλά και επιδέξιες «ντρίμπλες» έξω από το γήπεδο.